6 0
Smakfullt speltbrød med mørk øl

Del denne i sosiale medier:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

250g siktet speltmel
250g sammalt fullkornmel
7g salt
15g gjær
150g / 1,5dl vann
170g / 1,7dl mørkt øl

Smakfullt speltbrød med mørk øl

My proper, baked cheesecake is a real treat – don't be shy with the blueberry sauce

  • 15 min
  • 4 brød
  • Avansert

Beskrivelse

 

Spelt brød er både godt og litt sunnere. Dette er en enkel og smakfull oppskrift, som inneholder mørkt øl. Mørkt øl gir en fin og god smak, samtidig som det gir brødet en mørkere farge. Her kommer oppskriften:

Steg

1
Ferdig

Bland alle de tørre ingrediensene. Rør ut gjær i vannet og hell det det i de tørre ingrediensene. Hell også det mørke ølet oppi.

2
Ferdig

Bland inn saltet, og elt på lav hastighet i fire minutter, for så å skru opp til høy hastighet i 10 minutter. Har du ikke en eltemaskin elter du 20 minutter for hånd.

3
Ferdig

Sett deigen til heving i to timer i romtemperatur.

4
Ferdig

Ta deigen ut av bollen og slå den opp til et rundt og fint brød. La det så etterheve i en time.

5
Ferdig

Forvarm ovnen til 250 grader og sett brødet inn. Skru deretter ned temperaturen til 210 grader og stek brødet i 40 minutter.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
IMG_7779
forrige
Focaccia med lite gjær
the-french-bread-1182772[1]
neste
Cheesy pasta with crispy pangritata

Legg inn kommentar