Smakfullt valnøttbrød
med honning

9 2
Smakfullt valnøttbrød

Del denne i sosiale medier:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

400 g siktet hvetemel
100 g grov sammalt rug
75 g valnøtter Grovhakket
15 g lynghonning
50 g smør Valgfritt
8 g salt
15 g gjær
330 g/3,3 dl vann

Valnøtter gir brødet en imponerende smak som alle setter pris på!

  • 1 brød
  • Normalt

Beskrivelse

Valnøtter er virkelig noe du bør prøve å ha i brødet. Valnøtter er sunt, og det gir en egenart til brødet som du garantert kommer til å sette stor pris på. Her er oppskriften på et valnøttbrød du absolutt kan imponere med. Dette er et festbrød, og et brød som egner seg utmerket som gave!

Steg

1
Ferdig
10 min

Rist valnøttene

Start det hele med å riste grovhakkede valnøtter på et stekebrett ved 200 grader i 5-10 minutter. Dette gjøres for å få fram ekstra mye av den gode smaken i valnøttene. Pass på at de ikke blir brent.

2
Ferdig
5 min

Bland sammen ingredienser

Mens valnøttene er i stekeovnen kan du blande sammen resten av det tørre i en bakebolle. Rør ut gjæren i kaldt vann og hell det oppi.

3
Ferdig
20 min

Elting

Tilsett honningen og saltet, og elt deigen godt. Gjøres eltingen for hånd anbefaler jeg minimum 20 minutter. Bruker du kjøkkenmaskin kjører du denne i sakte fart i 4 minutter, og deretter i rask fart i 10 minutter. Når det gjenstår tre minutter av eltingen tilfører du valnøttene og smøret.

4
Ferdig
2 timer

Heving

Dekk til bakebollen og sett deigen til heving i to timer

5
Ferdig
35 min

Form brødet

Legg deigen på et bord med litt mel eller ei bakematte, og slå deigen opp til et rundt og fint brød. Etterhev i 30 minutter.

6
Ferdig

Stek brødet

Stek brødet først i 15 minutter på 250 grader. Senk så temperaturen til 210 grader og stek i 20 minutter til.
Bon apetit!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
rolls-608910_960_720[1]
forrige
Eltefrie rundstykker i muffinsbrett
salmon-sandwich-1319165[1]
neste
Steamed broccoli with vinegar

Legg inn kommentar