0 0
Speltbrød med valnøtter og honning

Del denne i sosiale medier:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

250g siktet hvetemel
250g sammalt spelt
1,5ts salt
0,5ts tørrgjær
100g valnøtter ristet og grovhakket
4dl vann
1ss honning gjerne en milt type, som f.eks. akasie

Speltbrød med valnøtter og honning

  • Normalt

Beskrivelse

Delikat speltbrød med deilig smak av honning og valnøtter. Namnam! Dette brødet lages i en ildfast gryte eller form med lokk som er 24 cm i diameter.

Steg

1
Ferdig

Bland sammen mel, salt, tørrgjær og valnøtter i en stor bakebolle og rør dette sammen med en sleiv. Rør ut honningen i vannet og hell blandingen i bakebollen. Rør sammen deigen. Dekk så til bakebollen med plastfolie eller lokk, og la den stå i 12-18 timer.

2
Ferdig

Legg bakepapir på kjøkkenbenken, strø godt med mel over dette og velt deigen oppå. Bruk gjerne en slikkepott for å få med deg alt. Dersom deigen er veldig funktig kan du også strø mel oppå den. Starte med å brette inn kantene, en etter en. Gjør dette minst 10 ganger, til du begynner å kjenne litt motstand i deigen. Strø på litt mel underveis om du må. Løft så opp deigen og snu den slik at bretten blir liggende ned mot bakepapiret. La den ligge til heving i to timer. Husk å dekke den til, gjerne med en veldig stor bakebolle som ligger opp ned.

3
Ferdig

Sett den ildfaste gryten eller formen tom i kald ovn. Når brødet som ligger til heving nærmer seg ferdighevet skrur du på ovnen på 250 grader, slik at du får en god og varm form til du skal bruke den.

4
Ferdig

Når deigen er ferdig hevet tar du den varme formen ut av oven. Løft deigen opp ved hjelp av bakepapiret og velt den over i formen slik at bretten denne gangen blir liggende opp. Om deigen havner litt skjevt oppi kan du forsøke å riste den på plass.

5
Ferdig

Sett på lokket på formen og sett den inn i den 250 grader varme ovnen. Stek slik i 30 minutter. Deretter tar du av lokket og setter ned temperaturen til 200 grader og steker i 15 minutter til.

Velt brødet ut av formen og over på en rist til avkjøling. Husk å avkjøle brødet helt før du begynner å skjære i det, hvis ikke fordamper fuktigheten i det og du får et mye tørrere brød.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Spiralloff
forrige
Rask og enkel spiralloff

Legg inn kommentar