Beskrivelse
Husker du spiralloffen som herjet landet på 70- og 80-tallet? Selvfølgelig gjør du det! Spiralloff får man jo kjøpe i butikken enda, men det er kanskje ikke like vanlig å lage det selv. Men det må vi gjøre noe med! Det eneste du trenger er en spiralloff-form og den superenkle oppskriften du finner nedenfor her. Deigen passer perfekt til formen som jeg linket til der, så da er det bare å sette i gang!
Steg
1
Ferdig
3 min
|
Bland sammen ingredienseneTøm salt og siktet hvetemel i en bakebolle. Rør ut gjæret i det lunkne vannet. Husk at vannet ikke må være så varmt at det dreper gjærcellene, og om du bruker en kjøkkenmaskin til elting anbefaler jeg å tilsette kaldt vann. Bland dette sammen med melet og saltet. |
2
Ferdig
20 minutter
|
Elt deigen godtKunsten med et godt og luftig brød er lang elting eller lang heving. Eller begge deler. Dersom du bruker en kjøkkenmaskin elter du deigen i 15 minutter. Skal du gjøre det for hånd anbefaler jeg 20 minutter. |
3
Ferdig
1 time
|
HevingSett så deigen til heving i minimum en time, men helst to timer. Husk å dekke den til med kjøkkenhåndkle eller plastfolie. |
4
Ferdig
30 min
|
Legg deigen i formenLegg den nydelige, luftige deigen i formen og legg på lokket. La brødet etterheve i 30 minutter. Sett stekovnen på 250 grader. |
5
Ferdig
30
|
StekingSett spiralloff-form på et stekebrett og plasser den nederst i ovnen. Senk temperaturen i stekovnen til 200 grader, og stek brødet i 35 minutter. |