8 1

Del denne i sosiale medier:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

500 g siktet hvetemel
1 ts salt
25 g gjær
3 dl vann lunkent
Rask og enkel spiralloff

Rask og enkel spiralloff

Så lett lager du loff-klassikeren!

80-tallshelten spiralloff er tilbake, og med denne oppskriften blir det lekende lett!

Egenskaper:

    Beskrivelse

    Husker du spiralloffen som herjet landet på 70- og 80-tallet? Selvfølgelig gjør du det! Spiralloff får man jo kjøpe i butikken enda, men det er kanskje ikke like vanlig å lage det selv. Men det må vi gjøre noe med! Det eneste du trenger er en spiralloff-form og den superenkle oppskriften du finner nedenfor her. Deigen passer perfekt til formen som jeg linket til der, så da er det bare å sette i gang!

    Steg

    1
    Ferdig
    3 min

    Bland sammen ingrediensene

    Tøm salt og siktet hvetemel i en bakebolle. Rør ut gjæret i det lunkne vannet. Husk at vannet ikke må være så varmt at det dreper gjærcellene, og om du bruker en kjøkkenmaskin til elting anbefaler jeg å tilsette kaldt vann. Bland dette sammen med melet og saltet.

    2
    Ferdig
    20 minutter

    Elt deigen godt

    Kunsten med et godt og luftig brød er lang elting eller lang heving. Eller begge deler. Dersom du bruker en kjøkkenmaskin elter du deigen i 15 minutter. Skal du gjøre det for hånd anbefaler jeg 20 minutter.

    3
    Ferdig
    1 time

    Heving

    Sett så deigen til heving i minimum en time, men helst to timer. Husk å dekke den til med kjøkkenhåndkle eller plastfolie.

    4
    Ferdig
    30 min

    Legg deigen i formen

    Legg den nydelige, luftige deigen i formen og legg på lokket. La brødet etterheve i 30 minutter. Sett stekovnen på 250 grader.

    5
    Ferdig
    30

    Steking

    Sett spiralloff-form på et stekebrett og plasser den nederst i ovnen. Senk temperaturen i stekovnen til 200 grader, og stek brødet i 35 minutter.

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    20160104_122305
    forrige
    Saftig eltefritt gulrotbrød
    full-ireland-soda-bread[1]
    neste
    Speltbrød med valnøtter og honning

    Legg inn kommentar