Beskrivelse
Gulrot er fantastisk i brød, enkelt og greit. I tillegg til at brødet blir litt sunnere, så blir det også saftigere og mer smakfullt. I dette brødet har jeg i tillegg fått med en del grovere mel, havregryn og linfrø.
Steg
1
Ferdig
1 min
|
Legg linfrøene i vannDet første du gjør er å legge linfrøene i 75 gram / 0,75 dl vann. Temperaturen spiller ikke så stor rolle. Frøene skal ligge i bløt i minimum 30 minutter, men de kan gjerne ligge flere timer om du har mulighet til det. |
2
Ferdig
3 min
|
Bland sammen ingredienseneNeste steg er å blande sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle, inkludert den grovrevne gulroten og linfrøene. Rør ut gjæren i resten av vannet, og hell dette i. Rør alt dette sammen med en slikkepott eller lignende. Konsistensen på deigen skal være som en veldig tykk havregrøt. |
3
Ferdig
8 timer
|
La deigen heve i 8-9 timerDekk bakebollen med plastfolie eller kjøkkenhåndkle, og la den stå i romtemperatur i 8-9 timer. |
4
Ferdig
1 min
|
Ha deigen i en brødformBruk en slikkepott eller deigskrape og fordel deigen i en smurt brødform. Her anbefaler jeg en brødform på 1,5L, da den gir et passe stort og fint brød med denne deigen. |
5
Ferdig
30 min
|
Hvil i 30 minutterLa deigen hvile tildekket i 30 minutter samtidig som du varmer opp stekovnen til 250 grader. |
6
Ferdig
45 min
|
Stek brødetSett brødet i ovnen og senk temperaturen til 210 grader. Stek i 45 minutter. Dersom du vil være sikker på at brødet er helt ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Brødet er ferdig ved 96 grader. |