Beskrivelse
Nystekte rundstykker til frokost er en perfekt start på dagen. Dessverre tenker mange at det å starte dagen på denne måten er alt for slitsomt. Men det trenger på ingen måte å stemme! Med litt innsats kvelden i forveien kan du lage disse nydelige rundstykkene på en halvtime. Og det er helt uten elting!
Nedenfor finner du oppskriften på 12 deilige rundstykker, og det eneste du trenger i tillegg til vanlig utstyr er et muffinsbrett.
Da kjører vi i gang!
Steg
1
Ferdig
|
Start med å lage deigen minst 10-12 timer før du har tenkt å steke den. Det betyr at om du har tenkt å ha de til frokost er det greit å lage den tidlig på kvelden eller om ettermiddagen dagen før. Start med å bland sammen mel, salt og tørrgjær i en stor bakebolle, og rør det lett sammen med en sleiv. Hell i vannet i melblandingen og rør deigen sammen. Dekk bakebollen med plastfolie eller lokk, og la den stå på kjøkkenbenken i 10-12 timer. Kan den stå i 18 timer er det enda bedre! |
2
Ferdig
|
Ta frem et standard muffinsbrett. Hvis brettet har et non-stick-belegg trenger det ikke smøres. Hvis ikke anbefaler jeg at du smører det, eller eventuelt strør litt mel i bunnen av formen. Bruk en stor skje, gjerne en isskje, til å fylle muffinsbrettet med deig fra bakebollen. Bruk øyemål og forsøk å dele deigen i tolv like store deler. Det hjelper om du kjenner skjea du bruker, men skulle de ikke bli helt like store, så gjør det ingenting. Alt trenger ikke være perfekt :-) |
3
Ferdig
|
Strø gjerne litt frø på toppen før du steker de. Du kan for eksempel bruke valmuefrø. Sett så muffinsbrettet i kald ovn, og skru på temperaturen til 200 grader. Stek de i 30 minutter eller til de er gjennomstekte. Når rundstykkene er ferdig stekt legger du de over på en rist og avkjøler dem i noen minutter. Så er det bare å kose seg med nystekte rundtstykker! |