• Hjem
  • Loff
  • Jimmy John’s-inspirert sandwich-brød

Jimmy John’s-inspirert sandwich-brød
Lag nydelig sub-sandwich hjemme

8 3
Jimmy John’s-inspirert sandwich-brød

Del denne i sosiale medier:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

14 g sukker
8 g gjær Dersom du har dårlig tid kan du bruke litt mer gjær og kortere heving
115g / 1,15dl vann
65 g / 0,65 dl olje
720 g siktet hvetemel
40 g sukker
5 g salt
345 g / 3,45 dl vann

Brødet til Jimmy John's er faktisk så populært at de selger sine dagsgamle brød for 50 cent morgenen etter

  • 12 brød
  • Normalt

Beskrivelse

Har du hørt om Jimmy John’s Sandwiches? Du trenger ikke å ha reist mye rundt i USA for å ha sett en Jimmy John’s. Over 2000 utsalgssteder har de i USA, og hvert år kommer 200 nye. Kjeden er ikke veldig ulik BigBite og Subway som vi også finner i Norge, men “JJ” er spesielt kjent for en ting: brødet. Lyst, luftig og deilig. Brødet deres er faktisk så populært at de selger sine dagsgamle brød for 50 cent morgenen etter.

Oppskriften på brødet deres er selvfølgelig topphemmelig, men det finnes mange som har prøvd seg på etterligninger. Jeg fant en oppskrift på internett som virket veldig lovende, og med noen små justeringer ble dette slettes ikke verst!

PS: Noe som også kjennetegner Jimmy John’s er at de på en del av sandwichene sine tar ut “innmaten” i brødet for å få plass til mer salat, kjøtt og ost. Jeg har gjort det her, så prøv du også!

Prøv det du også da vel, og gi meg tilbakemelding nedenfor her!

Steg

1
Ferdig
2 min

Bland sukker, gjær og vann

Start med å blande de tre første ingrediensene i listen her i en bakebolle. Sukker, vann og gjær.

2
Ferdig
15 min

Bland inn resten

Det neste du gjør er å blande inn de resterende ingrediensene, og elte deigen godt. Minimum 10-15 minutter

3
Ferdig
7 timer

Hev deigen

Så er det tid for heving. Jeg lot faktisk deigen heve i 7 timer. Det viktigste er at deigen får heve godt, og blir fin og luftig.

4
Ferdig
15 min

Bak ut deigen

Del deigen i 12 like store deler. Kna og bak ut denne til passelig lange baguetter. Husk at disse kommer til å heve enda litt mer, så ikke gjør de for høye.

5
Ferdig
2 min

Etterhev før steking

Legg brødene på en bakeplate med bakepapir, og la de etterheve i 30 minutter. Bruk gjerne en skarp kniv og lag små snitt på toppen av brødet.

6
Ferdig
18 min

Steking

La stekovnen varme seg opp til 250 grader. Sett brødene i ovnen, og skru umiddelbart ned fra 250 grader til steketemperaturen 210 grader. Her skal de stå i 18 minutter, og vipps! Så er det bare å la brødene kjøles ned på rist.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
bread-1057481[1]
forrige
Roasted chicken breast with cherry
rolls-608910_960_720[1]
neste
Eltefrie rundstykker i muffinsbrett

Legg inn kommentar