Focaccia med lite gjær
The best hangover cure

Focaccia med lite gjær

Del denne i sosiale medier:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Første del
400g siktet hvetemel
400g / 4dl vann
4g gjær
Andre del
200g siktet hvetemel
12g salt Helst havsalt

Luftig og deilig focaccia med minimalt med gjær

Beskrivelse

 

Focaccia er nydelig tilbehør til alt av supper og gryteretter, og løfter selv det kjedeligste middagsmåltide til restaurant-klasse. Nesten. Så fryktelig sunt er det nok ikke, men i denne oppskriften har vi i det minste lite av noe av det som er usunt. Gjær. Riktignok må man ha tålmodighet her, for det er lang heving, så denne bør planlegges litt.

Steg

1
Ferdig
8 timer

Bland sammen

Start med å blande sammen ingrediensene fra første del, altså mel, gjær og vann. La dette stå i romtemperatur i 8 timer.

2
Ferdig

Bland inn resten

Etter at deigen fra første del har stått og godgjort seg i 8 timer slenger du oppi melet og saltet fra "Andre del", og elter dette godt sammen til en fin og elastisk deig. Denne lar du så stå tildekket i ytterligere en time.

3
Ferdig
25 minutter

Ha i form

Finn fram en langpanne og smør denne med olje. Eventuelt kan du bruke bakepapir. Legg deigen i og strekk den godt utover. Deigen skal være ca 2 cm høy. La den ligge der og hvile i ytterligere 30 minutter, før du heller over god olivenolje, salt og eventuelt andre toppinger du måtte ønske.

4
Ferdig
25

Steking

Sett focacciaen i en ovn som er forvarmet til 250 grader. Senk umiddelbart temperaturen til 210 grader og stek den i 25 minutter. La focacciaen hvilke seg en liten halvtime før servering. Så er det bare å kose seg!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
IMG_7768
forrige
Enkelt eltefritt brød
4406045755_66d8037d45_b[1]
neste
Smakfullt speltbrød med mørk øl

Legg inn kommentar