2 0
Enkelt eltefritt brød

Del denne i sosiale medier:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

300 g siktet hvetemel
200 g grov sammalt rug
15 g honning Du kan også bruke sirup eller sukker
7 g salt
5 g gjær
400 g / 4 dl vann

Enkelt eltefritt brød

Det perfekte hverdagsbrødet

Cuisine:

    Brødet er laget av ingredienser du har for hånden, og er rørt sammen for noen få minutter!

    • 1 brød
    • Lett

    Beskrivelse

     

    Alle eltefrie brød er jo egentlig enkle å lage, men dette er et rett fram enkelt og godt brød. Det er laget av ingredienser du har for hånden, og er rørt sammen for noen få minutter. Det skal riktignok heve i 8 timer, men da kan du enten gjøre unna nattesøvnen eller jobben. Når brødet er hevet ferdig velter du den over i en brødform. Det beste er om du da igjen lar den etterheve i en time eller to, før du steiker det. Hørtes ikke dette fantastisk enkelt ut? Detaljert fremgangsmåte og ingredienser finner du i nedenfor her.

    Steg

    1
    Ferdig
    4 min

    Bland sammen

    Start med å hell melet i en bakebolle. Løs så opp gjæren i kaldt vann og hell dette i bollen. Rør dette litt sammen før du tilsetter honning og salt. Rør alt sammen til grøtkonsistens.

    2
    Ferdig
    8 timer

    Heving

    I eltefrie brød så er det hevingen som er alfa og omega. La denne stå i minst 8 timer, men husk å dekke den til med kjøkkenhåndkle eller plastfolie.

    3
    Ferdig
    2 timer

    Få deigen i form

    Velt deigen over i en smurt brødform. Deretter lar du den stå litt til etterheving. Det beste er om du kan vente i 1-2 timer, men har du ikke så mye tid så går det også fint.

    4
    Ferdig

    Steking

    Forvarm ovnen til 250 grader og reduser temperaturen til 210 grader når du setter den inn. La den stå der inne i varmen i 35-40 minutter. Det var det!

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    recipe16
    forrige
    Mexican-style barbecued corn
    IMG_7779
    neste
    Focaccia med lite gjær

    Legg inn kommentar